پخش پیچ و مهره در تهران

پوشش دهی یا گالوانیزه سرد

پیچ و مهره
پوشش داکرومات یا همان آبکاری داکرومات
فوریه 12, 2019
پیچ و مهره
قلاویز کاری و حدیده کاری
فوریه 12, 2019
پیچ و مهره

پوشش داکرومات یا همان آبکاری داکرومات پوشش داکرومات کاربردهای وسیعی در صنعت دارد و مزایای زیادی به همراه دارد که بسیار ارزشمند هستند. مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی، حرارت، عدم ایجاد تردی هیدروژنی، سازگاری با پوشش های بعدی و مقاومت بی نهایت در برابر خوردگی گالوانیک. برای مثال شرکتهای تولید کننده خودرو در ژاپن، اکثر قطعات خودرو را با پوشش داکرومات طراحی می­کنند. همچنین برای ابزارآلات جنگی توسط استانداردهای نظامی آمریکا(MIL-C-87115) به منظور ایجاد مقاومت در برابر خوردگی در نظر گرفته شده است. در مهندسی شهرسازی این پوشش به عنوان یک فرایند اصلی در پروژه های ساخت تونل، بزرگراه و پروژه های بیشمار ساخت مترو به کار رفته است. ساختار پوشش­های لایه­ ای و پیشگیری از خوردگی: محلول داکرومات یک ماده محلول در آب حاوی مواد تفلونی، ذرات ریز روی، آلومینیوم، Cr2O3، CrO3 و غیره است. مواد تفلونی، mCrO3 و mCr2O3 به شکل غیر محلول در آب به عنوان چسب برای به هم پیوستن ذرات ریز روی و آلومینیوم که در چندین لایه ورقه ورقه برای ایجاد یک لایه پوششی به کار می­رود. حلال در منطقه پیشگرم کوره پخت در دمای oC100 بخار شده و مواد روی قطعه خشک می­شود. در دمای حدود oC300 پودرهای آلومینیوم و روی کاملا روی قطعه پخت می­شوند و این لایه مانعی محکم بین قطعه و اکسیژن و رطوبت ایجاد می­کند. اسید کروم در پوشش داکرومات مثل روی سطح آهن را غیر فعال می­کند. ضمنا سطح آهن با سیستم آند قربانی شونده روی محافظت می­شود. فرایندهای مختلف داکرومات فرایندهای داکرومات بر اساس سایز، شکل، کیفیت و عملکردهای مورد نیاز قطعات متفاوت است. به طور کلی فرایندهای مختلف داکرومات به چند دسته تقسیم میشوند که روش DIP SPINبیشتر برای مشاغل پیچ و مهره به کار می رود. روش DIP SPIN این روش برای پیچ­ها، مهرها، واشرها، فنرها و همه قطعات ریز مناسب است. ابتدا قطعات آماده سازی سطحی شده را درون سبد می­ریزند و سپس سبد را داخل محلول داکرومات فرو می­برند. سپس زیادی مواد از طریق سانتریفیوژ پیش از عملیات پخت از روی قطعه برداشته می­شود. حالت استاندارد شامل دو چرخه پوشش و پخت است. در صورت نیاز به مقاومت دربرابر خوردگی بالای ۱۰۰۰ ساعت سالت اسپری، چرخه سوم پوشش کاری و پخت نیز صورت می­پذیرد. پیچ و مهره

پوشش دهی یا گالوانیزه سرد

پوشش دهی یا گالوانیزه سرد

پوشش دهی یا گالوانیزه سرد” عبارتی است که برای روش گالوانیزه الکتریکی ( Electrogalvanizing ) یا همان روش پوشش دهی الکترولیز استفاده می­شود. در این روش، نمک های روی در داخل یک محلول آبی یا اسیدی که به آن الکترولیت می­گویند با یک فرآیند الکترولیز بر روی سطح قطعه نشانده می شوند.این روش عموماً برای گالوانیزه کردن قطعات ریز و ورق و لوله های با ضخامت کم و همچنین محصولاتی که موارد استفاده­ ی بهداشتی دارند بیشتر مورد استفاده قرار می­گیرد.

یکی از مهمترین روش های جلوگیری از خوردگی قطعات فولادی، پوشش دادن قطعه با فلزاتی همچون نیکل، کروم، مس، روی، کادمیوم و… است. در این میان استفاده از فلز روی به عنوان پوشش مقاوم به خوردگی در قطعات فولادی کاربرد تجاری بسیار بالایی دارد.

فلز روی در واقع می­تواند در طولانی مدت با قدرت حفاظتی بالایی که دارد، از سطح قطعات و یا پیچ و مهره ها در محیط­های مرطوب و نسبتاً خورنده محافظت خوبی به عمل آورد. لایه­ ی روی ایجاد شده بر روی سطح فولاد عموماً نسبت به آهن که فلز پایه اکثر فولادها است در مجاورت رطوبت نقش آند ( اکسید شونده ) و فلز پایه ( آهن ) نقش کاتد ( احیا شونده ) را ایفا می­کند. در چنین شرایطی فلز روی با از دست دادن الکترون­های خود به مرور خورده شده و از بین می­رود. این امر تا زمانی که لایه روکش فلز روی بر روی آهن باقی بماند ادامه پیدا می­کند و اجازه نمی­دهد که آهن خورده شود.

در انجام فرآیند گالوانیزه کردن جدا از استفاده از هر روشی، همواره باید سطح قطعه یا پیچ که قرار است گالوانیزه شود کاملا تمیز کاری شده باشد و هیچ گونه آلودگی یا زنگ زدگی بر روی آن وجود نداشته باشد تا فلز روی به عنوان عامل اصلی ایجاد پوشش بتواند به خوبی بر روی سطح قطعه بچسبد و تا حد امکان داخل سطح نفوذ کند. بنابراین همیشه قبل از انجام فرآیند گالوانیزه قطعات را اسید شویی و آبکشی می­کنند.

پیچ و مهره

پوشش دهی یا گالوانیزه سرد

پوشش دهی یا گالوانیزه سرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *